fredag 30 september 2011

Jobbhelg på ingång

Sitter i sängen och dricker en supergod smootie till frukost samt 2 ägg. Snart är det det dags att bege sig mot jobbet och denna dag kommer bestå av jobb helt o hållet. När jag kommer hem ska jag försöka sova en sväng innan det är nattens jobbpass. Förra gången jag hade den här jobbveckan gick det kanon så tror denna kommer flyta på bra också! :) Trivs bra med att jobba natt. På måndag är det dags att gå till sjukgymnasten för att kolla inlägg till skona och se om det hjälper min rygg och benhinneinflammation..
Blir nog ett inlägg inatt också!
Frukosten :)

Veckans planering

/E.Johansson

måndag 19 september 2011

EM GULD TILL RGB :D

Idag är en historisk dag i ridsporten. Rolf-Göran Bengtsson tog EM Guld ! HURRA :D

Har inte skrivit på ett tag o det beror nog på att jag inte varit hemma och haft datorn tillgänglig. Men nu sitter jag på ett ytterligare nattpass. Har sisådär 7,5 timmar kvar att jobba. Sen blir det hem o sova i 2 timmar innan jag ska vidare till nästa jobb. Det kommer bli en jobbig och fullspäckad vecka men det blir nog bra ändå. Jag är ledig på lördag så det är ju jätteskönt och på söndag har jag tagit på mig ett extra nattpass. Pengar behöver man jämt o speciellt jag just nu för att ha råd med allt. Har iaf troligen hittat vinterdäck till bilen som ska passa. för bara 1500 så att jag la undan 3000 denna månad känns bra. Måste ju laga bromsarna innan vintern också..

Maten, träning o vikten har inte varit så bra denna vecka. Hade gått ner tot. 4.5kg  när jag kolla sist och denna vecka har jag verkligen ätit skitdålig mat. Men ska nog göra så att jag har en "äta vad jag vill dag" och sen mer strikt på veckorna. Jag blir nog mer sporrad då att äta rätt tror jag när jag får välja att äta mer onyttigt den dagen jag väljer. Det blir nog söndag för då känns det som en bra avslutning på veckan. Jag har ju slutat att dricka alkohol och det känns bra. Ser nästan bara fördelar med det.
*man kan köra hem från festen och dagen efter
*man slipper baksmällan
*man sparar pengar och ev. tjänar pengar om man är fyllechaffis
*slipper minnesluckor och skämmas över dumma saker man gjort
*osv osv
ser fram emot den nya veckan som kommer helt enkelt!

Jag var ju och tävlade med hästen för 2 veckor sen och valde att utgå i 1m då hon inte kändes bra. Vi tror att det har med växtverk att göra så nu får hon extra kalk och magnesium som är bra vid växt samt så dem dagar hon inte känns helt okej så får hon ta det lugnare och dem dagar hon känns som vanligt kan hon gå som vanligt. Jag hoppade henne idag och hon var superduktig och jag kände inte alls av det som jag kände när jag tävlade sist. Vi hoppade bl.a. en 5,5a med oxer på 1.10 och det gick jättebra. det är mig det hänger på, jag måste börja lite på henne. Hon hoppar egentligen i alla lägen hur hämsk jag än är mot henne så jag skulle egentligen inte behöva oroa mig men det är något jag tränar på. Nästa helg är det KM som gäller! i hoppningen så får hon gå 90 och 1m om det är inne och är det ute blir det nog 1m och 1m :) sen är det ju dressyren dagen efter som jag tror jag ska vara med på. får se haha. tänker iaf anmäla mig till den sen kan jag ju alltid stryka mig om det inte känns bra!

Veckans planering

/E.Johansson

onsdag 7 september 2011

Tröttis

Är nyligen hemkommen från jobbet i Trosa. Jag är trött som tusan och ska bli skönt att somna framför tvn (som jag ifs alltid gör då jag hatar när det är tyst och bor själv) Började dagen med sovmorgon till klockan 9 för jag var hästledig från Binkie idag. Började med att diska o frukost sen skicka iväg hästens swarovskipannband i hopp om att få ett nytt. Sen var det dags att bege sig till jobbet i Tystberga, lika underbart som vanligt JAG ÄLSKAR MITT JOBB! sen som vanligt att gaaasa hem från det jobbet för duscha och bege sig till nästa

Jag såg på nya programmet på kanal 5 "Svenska Miljonärer" och vill också ha en rik man som ger mig ett slott i bröllopsgåva och ett stall med vackra hästar. Dock kan jag sköta dem själv, behöver ingen stallmästare, man får ju gratis motion utan att märka det ;)

nä nu, GOD NATT

/E.Johansson

tisdag 6 september 2011

Äntligen dags för sängen

Började dagen kl 8 med att gå upp och åka till stallet för att rida och fixa med Binkie. Var ute och skrittade i över en timma, så mysigt :) fina hästen! Sen var det dags att åka till första jobbet som var lika underbart som vanligt. Idag red jag två hästar där och höll en lektion. Sen var det bara att gaaaasa fort som fan hem för att hinna duscha innan jag skulle iväg till nästa jobb och samtidigt så ringde jag säkert 15 samtal för att ordna upp hur hagfördelningen skulle se ut i morgon. 

Hittade förresten en asgrym app idag. Kaloriräknaren. där hittar man alla livsmedel och många snabbmat för att se ínnehållet av kalori, kolhydrater och fett. Man kan ha en dagbok där man skriver in vad man ätit under dagen och den räknar ut hur många kalorier man ätit och sen hur många man gjort av med och man kan lägga in träning osv. jag gillaren!

/E.Johansson

måndag 5 september 2011

Nöjd tjej!

Jobbade natten till idag och skyndade mig sedan hem för att hinna sova några timmar innan det var dags för stallet. Sen åkte jag och tränade med hästen för världens bästa tränare Jane Johansson. Hon står alltid ut med mina missar, och dåliga humör när jag vet att jag gör fel o gör samma fel gång på gång. Vi fick iaf mycket beröm idag och hästen blir bara bättre och bättre. Min stjärna. Det är jag som har mer att träna på än vad hästen har just nu. Sen berättade Jane att det syndes jättemycket att jag hade gått ner i vikt och det är ju alltid kul att höra och det sporrar en att fortsätta.
Min mat idag har ju inte varit den bästa... åt en halv tacotallrik i morse på jobbet innan jag blev mätt sen åt jag inget på hela dagen innan för en liten stund sen när jag åt knappt en halv pizza innan jag blev proppmätt igen. Det är det bästa med att banta att man till slut blir mätt på lite mat och inte behöver äta hur mycket som helst och snabbt som jag gjort förut och varit boven i dramat. Genom att bara börja äta regelbundna tider och låååångsamt så gör det susen.

Nu sitter jag och väntar på Lina som ska komma och gå på promenad med mig o göra av med lite kalorier. ska bli skönt! men nu hoppas jag att hon kommer snart så jag hinner hem o kan se hollywoodfruar innan det är dags att sova. Kommer sova så gott inatt då jag har mycket sömn att ta igen sen helgen. tackohejs!

Bild från Jane-träning i våras

/E.Johansson

söndag 4 september 2011

Två timmar kvar

tills jag går av nattens pass! Sen blir det lite städning av lägenheten innan jag sticker ut till Binkie en sväng. GAAAAAAH!!!! nu är det fan femte gången "om sanningen ska fram.." spelas på mtv inatt!?! vad är grejen med en 40 årig gubbe som inte får ligga, vem bryr sig?

Hur som helst ska jag träffa Malin i stallet då vi ska kolla lite tävlingar och lägga upp planerna för hösten. Känns verkligen som ett måste nu att köpa vinterdäck till släpet OCH bilen, dyyyyrt :( jag som just lagt undan pengar så jag ens kan få råd att kanske laga den över huvudtaget. usch vad det ska kosta.

/E.Johansson

lördag 3 september 2011

Nattpass och äckliga chips

Sitter på helgens första nattpass och har typ 6 timmar kvar innan jag slutar. Jag jobbade som vanligt i Tystberga i stallet mellan 12-17 där hoppning stod på schemat idag, löshoppade en 2åring och shettisen samt hoppade Fjordningen, hon är faktiskt riktigt trevlig! Efter jobbet var det bara att lägga sig i sängen för att hinna sova typ 3 timmar innan jag skulle iväg på passet som jag sitter på nu.

I morgon måste jag verkligen till tvättstugan o tvätta. iaf en tvätt då underkläder o toppar verkligen är slut i morgon, men det är bra att ha något att göra innan jag går och lägger mig vid 13 för att sova innan nästa nattpass. Städa lägenheten skulle man ju också behöva men det orkar jag nog inte i morgon, det får bli söndagens uppdrag.

Jag har också hittat en jättebra halvfodervärd till min Binkie. Hon är duktig, supernoggrann o tycker om att rida i skog i mark. Precis en sådan jag letat efter! Nästa helg är det också tävling i Norrköping som gäller, ska bli riktigt kul!

Sen sparade jag det bästa till sist, enligt mig iaf. Förra veckan gick jag ner 1,5kg och på ytterligare 5 dagar har det försvunnit ytterligare 1kg :) Dessutom har jag smällt i mig en pizza samt en pasta rätt under dessa dagar. Det är verkligen skönt med ett jobb där jag rör på mig mycket och kan äta regelbundna tider det gör susen bara det!

Saknar mitt långa blonda hår..

/E.Johansson