söndag 30 september 2012

Lördag kväll i stallet

Spenderade min lördagkväll i stallet. Jag tycker det är så mysigt att vara själv i stallet och pyssla om Binkie på kvällen, det är tyst, hästarna tuggar på hö och Bink blir inte stressad utan kan stå och mysa och slappna av. Det blev ett kort ridpass i ridhuset. vi tränade mycket tempoväxlingar samt övergångar. Sen avslutade vi med lite byten för att börja få dem att sitta. Hon byter dock först fram och i nästa steg ett bakutsprång och sen byter bak men det kommer nog snart sitta tror jag. Sen blev det att lite kvickt bege sig hem och in i duschen innan jag började jobba vid 22 tiden. 
Tankade innan stallet och det är tusan inte kul att äga en bil just nu .. DYRT!

mocksällskap


Nöjda tjejer fick smaka på nya slickstenen. 
Finaste Bink! <3

07.19

Ska strax bege mig från jobbet mot stallet för att fodra och släppa ut alla hästarna. Jag älskar att ha stalltjänsten i det här stallet. Det är bara 8 hästar och det är så mysigt att vara där ute på morgonkvisten! Men ska nog hem o kasta på mig ett par jeans först. Fodrade lite extra sent igår med tanke på att jag inte hinner till 7 då man egentligen fodrar. Hörs sen!

lördag 29 september 2012

05,49

Min dag har varit väldigt lång. Jag klev upp vid 8 och tog en promenad med yoshi som sov hemma hos mig. Sen bar det av till Tystberga för jobb. Jag lasttränade 3 hästar varav en inte skötte sig eller jo, till en början sen sista omgången inne i lastbilen så hoppade han över bommen.. Han har hoppat över i trailer förut men det blir att köra på att binda fast grimmskaft i bommen så han inte kan få upp huvudet lika högt. Så där kan man säga att mina krafter gick åt idag. Som tur är blev jag bjuden på äppelpaj på jobbet precis när jag slutat. superdupergod var den, mums! Sen bar det av till Nyköping för att köpa en fodersäck och en slicksten till Binkie. 

Innan jag kunde komma hem till sängen och sova en stund åkte jag ut och bytte täcken på Ella och Binkie. Dagen till ära hade Binkie gjort en riktig ordentlig lerinpackning men den fick hon tyvärr också sova i då jag verkligen inte hade tid att borsta av henne men jag tog bort halsdelen på hennes innetäcke så hon inte skulle få några skav. 

Ja och nu sitter jag på jobbet och har ca 1tim o 20 min kvar att jobba. Sen bär det av hemåt för sömn. Det kommer bli så skönt! Jag åker ut till Binkie ikväll och rider då jag ändå ska kvällsfodra. Efter det blir det ännu en natts jobb eller ja, två till nätter är det ju. 



torsdag 27 september 2012

Morgonmys

<3

Morgon idag igen

Dags att snart börja byta om och bege sig till Binkie som ska ridas, fixas foder och mocka innan jobbet.

Jag har just ätit en kolhydratbomb till frukost som jag just nu ångrar men gott var det helt klart. Det blev polarkaka med ost och oboy till. Jag är sjukt mätt och ligger utslagen på soffan framför vakna med the voice.

Jag får inte glömma att berätta om bästa Binkies prestation på träningen igår. Hon var sjukt fin och tyckte det var riktigt roligt att hoppa igår och var mycket het men Jane tyckte att hon var toppen när hon var så. Det gäller bara nu att jag ska lära mig rida i det. Hon hoppade riktigt fina språng. Och sökte verkligen upp nästa uppgift. Kombinationerna gick super och nu är vi sjukt taggade för 110 debuten! :ad

Nä, nu måste jag verkligen sätta fart och bege mig till Binkie och rida bort hennes träningsvärk.

Bild från i somras.

onsdag 26 september 2012

Nyvaken

Igår kväll innan jag kom hem från jobbet så åkte jag och hämtade yoshi så han har sovit här och vi har nu lite Morgonmys. Han ligger o sover gott vid min sida just nu, fina vovve.

Så småningom ska jag ta mig upp härifrån och äta lite frukost innan vi ska ut på en längre morgonpromenad b

tisdag 25 september 2012

Tävlingsreferat

Nu när man äntligen tävlar de "högsta" klasserna på lokal nivå så innebär det ju mer sovmornar innan första start. Jag åkte från Trosa strax innan 11 så Binkie hann dessutom gå ut i hagen en stund så hon skulle coola ner lite och inte vara så jättetaggad av att så inne hela morgonen. Sen att vi inte startade förren efter 13.30 är ju en annan sak ;) När jag kollade 1m unghästarna innan jag gick banan för 105 så såg jag att ungdjuren fick blå/gul rosett och även rida ärevarv. Då blev jag jättetaggad och kände att nu ska vi tusan vara nolla.

På framridningen var hon superfin. Räckerna var klockrena sen när jag hoppade oxern en sista gång så maxade vi den både höjd och breddmässigt så hon och jag skulle tycka hindrerna på banan var lite enklare. Efter förra helgens 120-bana kändes detta lättplätt.

När jag skulle rida an mot första hindret så var hon sjukt ofokuserad och kollade på en annan häst utanför banan så jag visslade till och ropade på henne samt en skänkel i sidan för att fånga uppmärksamheten och det funkade även om vi då kom nära på hindret. Hela banan gick ganska bra. Hon hoppade superfina språng! Däremot blev den inte så jämn som jag planerat då hon blev urhet och det blev lite mycket på och av. Det är riktigt svårt att hitta ett jämt flyt när hon gör så för hon är ändå sjukt känslig. Kombinationen som jag planerat så väl för blev som vanligt tyvärr :( jag tryckte av henne för tidigt så hon tog ett extra kort språng innan hon tog A-hindret ist för med is i magen komma i jämn galopp och hoppa in bättre. Såklart blev det två galoppsprång inne i kombinationen men hon ville verkligen inte riva och det gjorde hon inte helller! Så det blev en nolla som planerat och vi fick blå/gult och rida ärevarv.

Så nu har jag anmält henne till våran första 110 i sollentuna den 7e oktober. Så i morgon är det träning för bästa Jane. Jag är riktigt taggad nu. Och Binkie är finare än någonsin! :))

24e september

(ja det var då det var meningen att det här skulle postas.)
Ligger nu nedkrupen i nybäddad säng. Så mysigt! Jag har hela förmiddagen storstädat lägenheten men är långt ifrån klar då jag gjort det väldigt grundligt men får fortsätta senare i veckan :) så skönt att ha det rent o fint även om jag är sämst på att hålla det så. När jag sen väl är klar kanske jag får för mig att möblera om och sen sätta på värmen igen.

Nu ställer jag klockan på 6.45 så jag hinner ut och rida innan jobbet så blir det mockning och foderfix mellan jobben på em.

God natt!

söndag 23 september 2012

Dagens

Skriver om dagens tävling i morgon för nu tänker jag krypa till kojs!
God Natt!





lördag 22 september 2012

Regnig lördag..

Dagen startade vid 8,30 efter 5 timmars sömn då jag skulle iväg på ponnytävling med min tränare Jane och Madde. Dem har en fin ponny hos sig för tillridning och tävling som gjorde en fin start i ett mycket regnigt Norrköping. Hiss till Åbys otroligt bra underlag på tävlingsbanan. Den höll superfint hela dagen. 

Väl hemma blev det ridning av Binkie och lite pyssel inför morgondagens tävling. I ridningen var hon helt underbar. Hon är så jävla fin att rida just nu. Vi har jobbat mycket på övergångar och ökningar samt minskningar. Det har gett resultat och hoppas det visar sig inne på tävlingsbanan i morgon. Jag har också beslutat att inte ha på henne tävlingsskydden och även så ska jag inte ha tävlingskläder och tävlingsstövlarna på mig. Det har ju som sagt regnat hela dagen idag och banan kommer vara blöt och jag orkar inte med att dels förstöra utrustning samt lorta ner mig extremt så känns enklast så. Dessutom är det bara en klass och den sista på dagen så det får bli så i morgon. 

Bilden är ifrån starten i Torsås i Småland förra veckan. 

fredag 21 september 2012

Fredag hela dan

Somnade innan 21 igår vilket resulterade i att jag mer eller mindre varit vaken sen 4 i morse. Har just ätit frukost och är proppmätt. Om 30 min ska jag få ännu en behandling av naprapaten som jag egentligen inte har råd med men det löser sig. Lönen kommer ju på tisdag! Sen ska jag ut till Binkie och mocka samt fixa mat så jag bara har tidningen att sköta när jag kommer hem från jobbet!

onsdag 19 september 2012

Förra veckan

Onsdag till måndag befann jag och Binkie oss i Kalmar hos Steffie. Jag har haft en helbra vecka och haft mycket roligt.

Vi tränade för Mats på torsdagsmorgonen med Binkie och steffies häst Poppie (binkies släkting). Binkie och jag var lite vingliga men gjorde ett bra jobb i slutet. Även Mats satte upp och prövade henne och visade mig hur jag ska stretcha hennes bogar och sen få mer jämt stöd i nåd tyglar. Han tyckte hon var trevlig och snabblärd men bortskämd. Hon är strax vuxen och ska klar av ex. Ett enkelt galoppbyte själv och jag ska sluta hjälpa henne och hon ska lära sig av sina misstag vid hinder också.

På fredagen blev det friande av en av steffies kompisar sedan utgång i Kalmar efter det. Roligt! Lördagen bestod av soffhäng och fixande i för söndagens tävling.

Tävling stod på söndagens schema. Binkie gick 2 st 1m och var felfri i första men lite för het i andra och det blev mycket på och av så det blev ett pet men jag var supernöjd med starterna ändå. Efter vi var tillbaka med Binkie från tävlingen i Torsås åkte vi vidare med Poppie till Kalmar hästsportklubb där de debuterade i 120! Riktigt fin anläggning måste jag säga!

Måndag blev det träning för Mats igen då han gärna ville se Binkie en andra gång. Vi fick redan i uppvärmningen mycket beröm för att vi jobbat på läxan så bra och att det var bättre än han trott att det skulle vara. I hoppningen och kombinationerna som var den huvudsakliga uppgiften på den träningen gick toppen från början till slut! Sista banan vi hoppade låg på 120 med oxer ut i ena kombinationen på 125. Binkie har aldrig gått en så hög bana. Jag tyckte det kändes lite högt men jag litade på Mats och på Binkie och det var ju inga problem alls. Kom med bra avstånd på alla hinder. Hon var i några bommar men rev inte och han sa att denna höjd inte kommer vara problem i framtiden. Jag åkte helt enkelt därifrån med ett stort paket förtroende och kände att nu är det fan dags för 110 nu när hon gjorde kombinationerna så jävla bra!

Sen åkte vi den 35 mil långa väg hem.. Men vi kommer absolut åka ner igen.

På söndag är det tävling i Järna och jag har strukit oss från 1m och hoppar bara 105 klassen. Det har varit några tuffa veckor för Binkie så sen väntar en lugn vecka för henne ute i skog och mark och dressyrträning med Sara. Sen får vi se om det blir hopp-km eller en ev. 110 debut i sollentuna första helgen i oktober.

Så, nu har jag gjort en kort sammanfattning av föregående vecka. Lite mer kommer nog så småningom. Ska visa nya schabraket och skydden också! :)

tisdag 18 september 2012

Oj oj oj!

Jag har gjort mycket de senaste dagarna som jag måste skiva om. Dock inte nu för nu måste jag sova. Jobbar 9-22 i morgon så måste upp 6.00 :(

tisdag 11 september 2012

Dags att vila upp sig inför i morgon

Yes, ligger nu i sängen och har det gott. Jag är helt slut i kroppen så sömnen kommer sitta fint. Det blir att kliva upp skapligt för att hinna med alla sysslor o sista packandet här hemma innan kl. 9 då jag ska vara hos naprapaten. Sen är iaf tanken att kunna åka direkt till stallet för att packa in det sista, mocka och fixa Binkie för att sen runt lunch-tid lasta in henne och börja vår långa resa ner till kalmar. Ska ju ner och hälsa på Steffie och Poppie :) har räknat med art vara framme runt kl.18. Nu ska jag rätta till kudden och blunda. God Natt!

Nu är den min!

Så jävla snygg! Hämtade ut den idag och var nervös över att den skulle vara för stor då jag provade en storlek större i Falsterbo men mina -4kg har nog gjort sitt. Den satt som en smäck. Jag är så otroligt nöjd. Helt klart värd 1244:- bra personal i butiken och snabbt gick det också att få den! Mums!

måndag 10 september 2012

Nytt & fräscht

Fina Lina har nu på kvällen suttit och pysslat med min blogg och tur är väl det för jag har ingen koll på något när det gäller fix o trix på nätet. Hon är sjukt duktig och gör det i ett naffs.

Färgerna och kombinationerna av dessa känns så Emma. Jag är skikt nöjd och den känns höstlig och fin!

Kika in på hennes blogg o framför allt på hennes bilder hon tar. Riktigt skicklig fotograf är hon också!

http://linasbubbla.blogspot.se

fredag 7 september 2012

Nu är det höst

Åh jag älskar verkligen hösten! Man får ta på sig varma mysiga kläder. Tända massvis med ljus och hänga i soffan utan att må dåligt över det. Sålänge jag slipper jobba i regnet så älskar jag den delen också, att ligga inne och inte behöva göra något utan bara va.

Just nu ligger jag i soffan och kollar tv med massa ljus. Jag har just ätit upp middagen som blev brandmästartoast fast på fläskfilé. Sjukt gott. Dock har huvudvärken tagit över igen vilket suger. Men ska väl strax gå och lägga mig då jag också har stalljouren i morgonbitti.. Visserligen gillar jag dem, att vara där själv fixa allt i sin egen fart och ha det mysigt.

God natt!

Äntligen blir den min

Har beställt jordens snyggaste väst! Kan både ha den som stallväst och till vardags. Sjukt snygg är den! Jag hoppas den kommer idag så jag har den innan jag åker på min lilla resa och hoppas sen passar också. Var tvungen att ta en storlek mindre än jag hade tänkt då den färgen var slut i den andra men annars får jag byta till en annan färg som också är fin! :)

Har köpt en väska på tradera också som jag hoppas kommer idag! :)

Fredag!

Har legat sjuk både tisdag och onsdag så därför har jag inte känt för att skriva. Ska iaf jobba 10-15 idag. Känns skönt med helg och kort dag men har allt för mycket att göra i helgen. Helt sjukt mycket. Ska börja packa inför Kalmarresan också samt städa och rensa min lägenhet som ser ut som ett bombnedslag..

Juste mitt tanklocksjävel gick sönder när jag skulle tanka sist. Eller det hade gått i baklås så pappa fick bryta upp det till slut. Så jag får köpa ett låsbart lock sen så dem inte skäl min bensin. Kände att tisdagen verkligen inte var min dag. Först feber o huvudvärk som dödade sen tanklocket. Suck..

tisdag 4 september 2012

mums

Lagade en jättegod tacopaj i fredags som jag hade men mig till jobbet hela helgen. Superlätt att laga och dessutom nyttig då det var ett lchf-recept. Så jag tänkte lägga ut receptet då den verkligen var supergod!

Pajskal:

4 ägg, 1dl grädde och 2msk smör.
Smält smöret i pajformen i ugn, 225*C. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.

Pajinnehållet:
400gram köttfärs (använde nötfärs), 1 krossad vitlöksklyfta, smör till stekning, 1msk tomatpuré, 2msk glutamatfri tacokrydda, 0,5dl vatten, halverade körsbärstomater, skivade lökringar, 2dl riven ost, 1dl grädde, 0,5dl creme fraische.

Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraische. strö ut köttfärsröran på pajbotten och Häll oströran överst och fördela tomat samt lök på toppen. grädda 10-15 minuter, på 225*C, eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.



wiee

Ställde mig på vågen idag igen med positivt besked!

yes, bilden är upp och ner. vågen står nu på 72,9 alltså -3,2kg om hag räknat rätt då. Man blir ännu mer sporrad när man ser ett sånt här resultat. Synd att man är febrig och inte är fit for fight för en PW.

söndag 2 september 2012

känslor

Sitter på jobbet och tittar på film på tv. Det är "marley och jag" som går just nu. Jag har läst boken några gånger och har även filmen hemma på dvd. Den är alltid lika jobbig att se mot slutet men som det är idag är värre än någonsin. Det är en film, jag vet... men det är så att våran vovsing Yoshi är nu 10 år och är till åldern men pigg och glad så han hänger nog med ett tag till men jag fruktar för den dagen jag måste säga hej då.

Jag var 10 skulle strax fylla 11 år när han kom hem till oss. Det var mitt "sommarjobb" att ta hand om honom den sommaren när mamma och pappa jobbade. Jag kommer ihåg alla små hyss han hittade på. Han var expert på att äta upp disktrasor. Varje gång man var ute på promenad och han gjorde nr 2 så kom det med en färgglad klick från gårdagens disktrasa. Han tuggade också en natt sönder min första mobiltelefon som jag köpte för mina tjänade pengar. Det syns på utsidan att han är gammal och säkert på insidan med, när han ligger och sover.. När han är vaken eller framför allt ute och går så beter han sig som en valp. Det kommer han alltid att göra.

Nu börjar den värsta delen i filmen och jag klarar helt enkelt inte av att se det då jag tänker på Yoshan för mycket. Nu blir det byte av kanal..












lördag 1 september 2012

Snart hem o sova

Jag har endast en timma kvar på nattens jobbpass. Sen ska jag direkt hem och sova. Ikväll väntar både tvättstuga, hästen och kvällsfodring. Natten har gått riktigt fort. Har sett en hel del filmer och även kollat runt på massa hästprylar. Men jag ska försöka hejda mig fram tills jag o Binkie sticker ner till Steffie i Kalmar. Hon och hennes mamma har ju en egen jättefin ridsportsbutik!

Jag var galet promenadsugen igår men regnet öste ner samt att jag verkligen inte hade tid för det igår riktigt. Men ikväll ska jag försöka komma iväg en sväng om tiden räcker till det. Är riktigt taggad att tappa i vikt, bli piggare och motionera just nu och det känns toppen.

Att hästen går som en klocka gör det hela mycket bättre också. Vi har alltid haft lite problem med höger varv, spec galoppen då hon biter sig fast i högertygeln och därmed har aldrig den förvända galoppen funkat i höger, endast hur bra som helst i vänster. Men så igår efter mååånga försök så satte den äntligen ett varv så nu är det bara att jobba vidare så hon blir starkare i högren. Hon vill så gärna vara till lags och försöka byta även om detta inte heller blir klockrent men blir mycket bommar och förvänd för att stärka galoppen.

Här kommer också bilderna från träningen i onsdags!



juste, även en outfit-bild på Binkie från gårdagens pass också. dock mörk o dålig, men ändå.