onsdag 31 oktober 2012

Ännu en dag att ta sig i genom

Jag gick upp för en stund sen och började klä på mig. Men Inge vidare gick det inte, nu ligger jag ju i sängen igen. Fick bara på mig tröja och strumpor.

Aja, hästen står inne och tycker om att göra det så jag måste åka ut så snart Ica har öppnat så jag kan köpa frukost. Tänkte åka förbi frendo(Statoil) innan så jag kan köpa något varmt att dricka också. När jag flyttar ska jag lätt köpa en termosmugg så jag kan ta med mig något varmt o gott både till jobbet och ner till stallet.

Nej nej nej. Nu måste jag jag upp ur sängen.. Typiskt!

tisdag 30 oktober 2012

Så snyggt!

Det här brun/guldiga schabraket skulle passa Binkie så bra! Har länge letat efter ett riktigt snyggt schabrak o luva i dessa färger.


http://www.avantiafritid.se/
Ni kan också tävla om det här
http://carlssonpataket.se/?p=12361

Regn regn regn

Klockan har snoozat i över 1,5 timma, urskönt måste jag säga! Regnet har smattrat mot rutorna hela tiden och det är så mysigt. Jag ligger faktiskt fortfarande i sängen. Jag borde resa på mig och göra i ordning mig för att åka mot stallet. Tror jag ska vara lat idag och köpa frukost på vägen mot jobbet.

måndag 29 oktober 2012

Måndag

Igår kväll hade min Binkie kolik för första gången. Det är aldrig kul att se sin häst sjuk. Hon repade sig under kvällen men blev hemma från jobbet på natten för att kunna ha koll på hästen. Hon har idag haft ngt förhöjd temp men betydligt piggare.

Annars idag har jag o Sara rensat hela min uteplats, både rabatt och mellan alla plattor. Fint blev det! Sen blev det en sväng till hästen o kolla till henne. Blev en liten promenad också.

Nu sitter jag på jobbet och kollar på pengarna på bordet. Jag blev rekommenderad en app av min kollega så man kan spela med själv. Rätt kul faktiskt!

I morgon väntar jobb först 10-15 sen 16.30-22 så fullt upp med andra ord!

söndag 28 oktober 2012

God morgon för er & god natt för mig.

Sverige har fått sova en timma extra inatt samtidigt som jag jobbade en timma extra. Så nu är jag sjukt trött och går och lägger mig. Ikväll väntas först däckbyte och tvättstugetid sen ett sista nattpass!

God Natt!

lördag 27 oktober 2012

tv 4 komedi

Är kanalen som jag fördriver tiden med när jag jobbar natt. Sen känns det lyxigt numer att komma o jobba natt och ha massa kanaler att välja på då jag endast har 1,2,4 o 6an hemma.

Nu har jag bara två timmar kvar innan det är dags att bege sig mot stallet för att ta hand om hästarna. Har bestämt att jag ska sova efter insläppet då jag inte hinner sova många timmar om jag sover direkt efter morgonfixet. Ska försöka vara ambitiös och smörja mina träns och sadel samt städa och rensa i skåpet. Hästen ska också hinnas ridas samt kratta i ridhuset så jag har nog att göra fram till 14 så det vore skönt att slippa åka hem i mellan och slösa massa bensin också.

Det ska bli sååå skönt att bo på gården. Att kunna springa in och äta frulle samtidigt som hästarna käkar upp sitt. Efter en kall morgon i stallet kunna krypa upp i soffan med en kopp té. Ni kan inte ana vad jag längtar efter flytten. Hoppas bara jag blir av med min lägenhet snart bara. Sitter och myser av tanken hur mysigt det kommer bli och skönt. Hoppas det kommer snö också för att kunna höja mysfakorn.

Jag har spånat i att på julaftonskvällen ha glögg och mys hemma hos mig och köra paketleken. Det skulle vara riktigt kul att bjuda över vännerna på det. Måste ha julgran och grejer så det är julafton på riktigt.

Nä, dags att få lite gjort nu på jobbet. Tjing tjong!
Den här urmysiga bilden har Lina tagit. Det måste ha varit 2-3 år sedan nu.
http://linasbubbla.blogspot.se/

fredag 26 oktober 2012

ett kort extra nattpass

Är precis vad jag sitter på just nu. Känns bra att kunna ställa upp för arbetsplatsen/gruppen att hoppa in med kort varsel på ett nattpass. Vi valde att jag endast jobbar halva natten då jag har en hel del jobb som väntar i morgon och i helgen och nästa vecka. När oktober är klart så har jag jobbat 39 timmar extra på den här arbetsplatsen denna månad och det känns bra. Perfekt nu inför flytten också att kanske få ut nån extra slant trots att den nya lägenheten kostar lite mer. Sen vet jag ju inte om jag måste stå med dubbla hyror nån månad också vilket jag hoppas att jag slipper.

Jag va uppe hos Trobo idag och lämnade in uppsägningen och så. Jag hoppas verkligen att dem hittar någon som snabbt kan flytta in då jag också vet att det finns dem som är i akut behov av lägenhet och en etta går alltid åt. dessutom har denna uteplats så det tror jag inte gör saken svårare att göra sig av med då.

På kvällen blev det en mysig promenad med Lina i snön som föll. Riktigt härligt att få sträcka på benen lite innan natten. Efter det blev jag bjuden på en supergod kladdkaka som Lina hade bakat och té. Mums!

101 timmar låter inte mycket men sen har jag ju ett annat halvtidjobb så det blir en del ändå :) 



onsdag 24 oktober 2012

Ännu en flytt på ingång!

Jag har aldrig flyttat någonstans tillsammans med min familj men själv blir detta tredje gången!

Idag tackade jag ja till lägenheten ute på erikslund. Det kommer bli så mysigt! Det bästa är att jag har max 100m ner till stallet och Binkie!

9.57

Måste måste måste få tag på trobo!

måndag 22 oktober 2012

Börjar närma mig ett beslut!

Vågar jag ta chansen?

Jag sitter just nu i ett jättesvårt val. Jag har fått världens finaste lägenhet i Västerljung på samma gård där jag har hästen uppstallad. Hyran är 2200 mer i månaden än vad jag betalar idag vilket är mycket! Jag har räknat och räknat och jag kommer precis ha råd med detta. MEN då blir det att jag inte har många kronor över i månaden till annat vilket är det som jag måste dra ner på men som sagt man måste våga chansa i livet ibland och detta kanske får bli min första chansning.

Lägenheten i sig är skitfin! Den är i lantlig stil och två vita stora rum och en walk-in closet. Sen ett jättestort kök också i lantlig stil, jättefint det med. Så jag sitter och drömmer om glöggkvällar och att äntligen få ha en riktig julgran inne hos mig. ååååh! Det kan bli så fint och mysigt. Bara för mig att bestämma mig men det är inte så bara det är ett ganska svårt val.

Sen ska jag strax sätta mig och ringa en del samtal till olika telefonoperatörer och kolla vad dem kan ge mig för bästa pris för mitt behov av Internet och samtal. Vad jag kunde se i lägenheten så hade jag mottagning med telenor. får se om jag behåller eller byter. Men som sagt ska ringa runt och kika på vad jag sparar mest pengar på.

Googlade efter några inspirerande bilder. 



onsdag 17 oktober 2012

uppföljning av tandis

Ja. vad ska jag säga. det gick då inte alls som jag hade hoppats på. Minst en av visdomständerna måste bort snarast. Den växer vågrätt mot de andra tänderna och har tydligen skapat hål på den närmsta. Jag fick en remiss till en röntgen som kan röntga hela käken och då ser dem tydligare om dem på folktandvården kan ta ut den eller om en kirurg måste göra det. Jag hoppas faktiskt på det senare alternativet då jag kommer kräva att bli sövd. Jag lever mycket hellre med en smärta efteråt än att vara vaken under ingreppet. Jag har redan dragit ut 5-6 tänder och varav en under lustgas. har haft tandställning i 3 år ist för 1 för att tandregleringen var sjukt klumpig. jaa. ni förstår vilken inställning jag har till tandläkare. usch. De senaste gångerna jag lagat tänder har jag inte haft bedövning för att bedövningssprutan gör sjukt ont och att besöket går sjukt mycket snabbare om dem bara sätter igång. Jag har också alltid musik i lurarna under tiden för att både slippa höra borren och vad dem säger och jag blundar hela tiden. uschibuschi!

Besök hos tandis

Jag är alltid lika nervös inför mina tandläkarbesök efter alla vändor med tandställning, felväxta visdomständer, trasiga tänder osv. Även fast det är en vanlig rutinkontroll blir jag lika nervös varje gång. Sist gick det ju bra iaf, får nog ta och tänka så ist..

måndag 15 oktober 2012

Min och Binkies 110 debut

Förra helgen debuterade jag och Binkie som sagt 110 i Sollentuna. I första klassen som var 105 kändes hon ok, lite loj och inte riktigt med på framhoppningen men taggade som vanligt till inne på banan. Hon blev stark och flöt iväg lite och i en böjd linje så stannar hon på en oxer vilket bara var dumheter men hoppade andra gången jag kom på och hoppade sedan resten av banan felfritt. 

Inför 110 blev det först lite stressigt då dem startade klassen tidigare än dem hade sagt i högtalarna men jag red fram henne och hoppade några få språng mest för att känna av höjden. Hon kändes trött i kropp men pigg i knopp om ni förstår. Väl inne på banan skötte hon sig galant! jag är så nöjd över denna starten. Det enda jag inte är nöjd med i klassen var hinder nummer 4 där vi var lite oense och jag backade henne ist för att lägga henne större. Hon trodde först vi skulle till ett annat hinder. Sen fick hon  ett pet på hinder nummer 6 (?) men ett skitpet som lika gärna kunde ha legat kvar. Hon tog sista linjen skitbra och kombinationen satt som en smäck. Som sagt jag är riktigt nöjd med henne! 

Filmen är ifrån 110 starten

lördag 13 oktober 2012

typiskt!

Jag har skrivit en hel del inlägg som varken har sparats eller publicerats. Sjukt irriterande alltså..

Menmen, den senaste veckan har det hänt både lite och mycket eller ja. den har varit bra!
Förra lördagen hade jag först stalltjänsten och sen putsa och packa grejer inför tävlingen. Efter det var det hem och byta om och sen ut och duscha Binkie snabbt och sen blev det en fotografering i höstens tecken. Både hund, häst och jag var med på bilderna. Det var såklart Lina som fotade dessa fantastiska bilder. Jag blev urnöjd och dem är verkligen helt otroligt vackra!

Efter detta var det snabbt hem igen och hoppa in i duschen för att hinna till nästa tillställning som var sexparty hemma hos Malin och Mickis. Det är typ som en ljusparty eller tupperware eller vad det heter fast med sexleksaker. Vi var ett tiotal tjejer och vi hade det riktigt roligt och trevligt! Dock gav jag upp tidigt då jag var svintrött och även hade en tävling att tänka på dagen efter.

Söndagen var låååång och bestod tävling och inte vilken tävling som helst utan det var våran 110 debut!
härmed var vårat mål för året uppnått! sjukt stolt över hästen! skriver mer om detta i ett särskillt inlägg!

veckan som gått flöt väl på i vanlig stil. Bink har tagit det lugnt för att vila upp sig lite. Jag har passat på att laga supergod mat. Igår fick även hästen akupunktur och hade det riktigt skönt! hon ska idag skrittas och i morgon tömköras. Hon ska vara fräsch och fin inför årets sista tävling som är 1m & 1.10m i botkyrka i början på november! en nolla i 110 skulle ju vara en dröm att avsluta året med!

Nä, nu är det städtajm!!


torsdag 4 oktober 2012

Lycklig tjej!

Fick just detta sms av pappa. Min kväll är räddad. Längtar tills jag slutar nu! För er som inte vet är sushi det absolut bästa jag vet!

Måste pröva dessa!


07,55

Tog mig just upp ur sängen efter att ha snoozat i 50 minuter. Jag kommer inte upp tidigare just nu. Jag som brukar ha hur lätt som helst att komma upp men det beror säkert på den dåliga sömnen efter helgens nattpass. Dessutom känner jag i ögon och hals att en förkyldning hänger över mig men den får inte vinna denna gång. Jag har allt för mycket planerat för att hinna med att vara sjuk.

Igår red både jag och Sara på Binkie och hon blev riktigt fin i slutet, älskade djur! Hon har verkligen vuxit och börjat mogna i sig själv vilket är hur skönt som helst!

När jag vaknade i morse ställde jag mig på vågen och den visade goda resultat! 71,4 kg vilket är -4,7kg.  Jag kör ju som sagt på min egna diet och träning och valde att ha ett uppehåll på ca 2-3 veckor för att se att jag lyckades hålla vikten och det gick ju toppen så nu kör jag igen. Har ju dessutom fått ännu en sporre att gå ner i vikt eftersom jag ska rida in lillkillen på jobbet. När jag väl sitter upp vill jag väga under 70 och det är ju inte långt kvar men helst vill jag väga runt 65 men sätter jag mig på en hårdare diet så kommer det nog gå men i och med det blir det så kortsiktigt. Jag går hellre ner långsamt och att kroppen hinner vänja sig med den nya vikten och inte går upp allt på en gång.

Åt just en asgod äggmacka till frulle på sånt där bröd som är så mörkt att man kan slå ihjäl fåglar med det som min gamle so-lärare hade sagt. Gott var det! Sen kom ju även hostan nu när jag stod och gjorde i ordning frullen så jag gjorde en stor kopp te också!

Igår så gav Sara min nybakade bullar som hennes sambo hade bakat. sjuuukt goda, helt magiska! Har två stycken kvar som ligger i bilen och väntar på mig. Hade tänkt att gotta i mig dem påväg ut till jobbet. Det är ju dessutom kanelbullens dag idag så dem kan jag med gott samvete trycka i mig :D

Nä, nu laddar batteriet ut ur datorn. tjing!

Jag älskar den här bilden som Lina har tagit!

onsdag 3 oktober 2012

brådis

Har dragit mig allt för länge i sängen idag. men skönt var det allt. Ska precis kasta på mig lite kläder och sen bege mig ut till Binkie för att mocka och fixa foder. Tanken är att Sara ska rida henne idag om hon är frisk nog.

Sen väntas jobb i Tystberga där jag ska klippa en häst och mocka stallet samt hinna rida några har jag tänkt. Jag hoppas att min plan håller men vi får se. Ambre som var på återbesök igår fick klartecken för  inridning nu så han är frisk! Kommer bli spännande och kul att få sitta upp på lillkillen så jag hoppas hinna med lite hantering och longering idag men det kan bli riktigt tajt! nä, nu har jag fan asbrottom! bajs bajs.


tisdag 2 oktober 2012

Återbesök

Är nu på kliniken i Hölö på återbesök för lillkillen. Hoppas tusan nu han är frisk.

måndag 1 oktober 2012

Sova gott & drömma sött

Nu är det sovtajm för mig. Jobbade både natten till idag och nu ett pass på kvällen men det behöver jag så jag får nån extra krona över nästa månad med lite tur. I morgon är det två jobbpass som gäller. Ska iväg med min 3åring på jobbet till veterinären och hoppas på goda besked så han kan ridas in nu i höst! Sen väntar mockning och foderfix och helst vill jag hinna rida två hästar men det finns det tyvärr nog inte tid för även om jag gärna hade velat. Måste nämligen hinna hoppa Binkie litegrann mellan jobben i morgon.

Nä, nu måste jag tusan sova.. Trots att jag bara klev upp för typ 7-8 timmar sedan.. Natti..