måndag 31 oktober 2011

Storhandling

Blev bjuden på fika hemma hos Malin idag, supermysigt! o hennes dotter är ju bara så charmig :) Sen begav jag mig till Södertälje och storhandlade. Tråkigt att handla själv men det måste ju göras. Besökte farmor en sväng sen. Det var mysigt.

Jag har inte sovit sen 13.30 igår så är trött som tusan nu. Jag tänkte ta hand om tvätten men det får vänta. Hejs.

/E.Johansson

Solsken

Efter mitt sista nattpass för helgen var över så åkte jag ut till hästen o red en mysig tur med Malin

Jag är så glad att jag har er. Ni är guld värda! Vad jag vet är ni dem enda som faktiskt sett o förstått hur det ligger till. Jag är så tacksam. Ni vet vilka ni är <3

/E.Johansson

Här står livet i farstun, så nära inpå men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Dagen har fan helt enkelt varit svinjobbig. Gråtit för ingenting, blivit arg på småsaker (som vanligt). Sover bara färre o färre timmar om natten (dagen). Jag är konstant svintrött..

Det känns som om jag undviker folk för att slippa få frågan "hur mår du?" Allt brister redan där.. Har kämpat otaliga gånger för att hålla tårarna tillbaka idag. Det kan inte fortsätta såhär, jag vill få ordning på allt. Jag har ännu en gång funderat över hur jag vill göra med hästen.. Hon är verkligen mitt allt, har ingen aning om vad jag skulle göra utan henne men samtidigt så skulle jag kunna jobba mindre och kunna spara pengar osv.

Dessutom känner jag av ryggen mera och mera. usch.

Ännu ett onödigt inlägg där jag bara beklagar mig..

/E.Johansson

lördag 29 oktober 2011

Gaaaah!!!

Huvudvärk igen.... Samma visa varje dag, åh vad jag börjar bli trött på det.. :((

Skyller på att jag inte haft tid att skriva..

Jaaaahopp. veckan började inte riktigt som man tänkt sig men man måste kämpa på och vidare..


På tisdagen skulle jag ta ut mitt fina djur och rida men upptäcker att hon är helt vätskefylld vid ganascherna, ingen svullnad så som vid en förkylning utan vätska.. såg lite lustigt ut. ringde veterinär o han tyckte också att det lät märkligt men skulle hålla koll så hon ej fick feber och fortfarande åt glatt och som tur är hade vätskan försvunnit dagen efter.. puuuh! Passade då på att rida ett lätt pass på henne och jääääävlar i havet vad fin hon var. Det var typ 5 hästar i ridhuset och hon behöll lugnet hela tiden och gick väldigt avslappnat o samlat så kul att sitta på henne när hon är så fin redan från början.. Har nu också bestämt att botkyrka blir sista lokala tävlingen i år. Efter den kommer hon få några veckors vila och så ska en kiropraktor besöka henne.. känns som om hon behöver lite vila efter denna höst. så kommer hon va igång tills tävlingssäsongen redan efter nyår :)


Sen har det varit jobb i Tystberga hela veckan o ja, jag säger det igen. VÄRLDENS BÄSTA JOBB! Jag trivs så sjukt bra.. Har hoppat några hästar idag o dem gör framsteg allihopa. Riktigt kul! Fjordingen hoppar som en kanonkula.


Just nu sitter jag på nattpasset på arbetet i Trosa där jag också trivs jättebra. Ska jobba 3 nätter nu denna helg. På söndag ställs ju klockan också om så jag får jobba en timma extra men det tackar jag för. :)


Jag har väldigt många tankar just nu och hela tiden. Vill egentligen tror jag inte uttrycka dem o tycka synd om mig själv men kanske ska försöka så, jag vet inte, kanske lätta på trycket eller något..
Måste ju börja med att jag är väldigt glad över vännerna jag har o att jag vet att dem alltid finns där för mig. men på något sätt känner jag mig ensam. Ingen att komma hem till, ingen att gå ifrån på mornarna. Ingen tid för det jag borde bry mig om, mig själv. När jag väl pratar med föräldrarna så är det sällan bara typ ett samtal "hej, hur mår du?" utan vi hörs typ då vi vill varandra något. Den som får mest tid av mig är hästen, henne som jag verkligen vill satsa på. Men samtidigt så tänker jag ibland, är det värt allt? alla galet mycket pengar och tid. Jag handlar aldrig något till mig eller gör något för mig själv. förra månaden handlade jag ett par nya byxor då jag måste ha ett par hela och i mindre storlek men redan där sprack jag den månadens budget.. Ibland funderar jag på om jag skulle börja plugga igen men det känns som om allt jag då kämpat för skulle gå förlorat. Jag skulle vara tvungen att sälja hästen, flytta från lägenheten o säga upp mig från mitt drömjobb. Jag känner mig fast. men ändå i något som jag trivs i. vet inte hur man ska förklara.. men jag vill att något ska hända. vill att det ska bli ändring på saker. Jag vill inte vara så osäker på mig själv o ha ett självförtroende som skrapar på botten.. hmm, vet inte ens om nån läser det här, men det kanske är lika bra eller något, vad vet jag...


Men måste säga att jag är så glad över de vänner som det verkligen går bra för nu. Speciellt Lina. Hon har haft det kämpigt o jobbigt i vissa perioder men läste hennes blogg tidigare i dag och blev helt varm i kroppen när jag läste detta :
"Jag har faktiskt inte känt mig såhär lugn som jag gör just nu på år. Jag är ensam men jag känner mig inte ensam. För alla jag älskar ligger och sover just nu. Dom finns där för mig om jag behöver och jag finns där för dom om dom behöver. Jag kan andas lugnt nu. Jag behöver inte kämpa för att få luft och kunna andas lugnt längre. Jag vaknar inte om nätterna, gråtandes, inte heller somnar jag gråtandes. nej jag somnar lyckig, jag vaknar lycklig och jag är lycklig. Jag får vara jag nu. Jag behöver inte längre vara någon annan. Jag väljer själv och ingen förbjuder mig. Jag är trygg. Det är underbart."

Till något helt annat. I helgen är jag o Lily (mammas bästa kompis) hundvakt åt Yoshi så när jag slutar jobbet i morgon o ska hem till henne o hämta han så bjuder hon mig på frukost, hur gulligt är inte det.. :)
Tjiiing


/E.Johasson


måndag 24 oktober 2011

Måndagsfix

Idag har det varit full fart hela dagen! Började med att sova till halv 11, vilket måste vara rekord. Sen blev det att ge sig på städandet i lägenheten. Det blev storstädning o gå till återvinningen och även fixa på uteplatsen med att lägga plast på grillen och stora parasollet o flytta möblerna under tak så nu är jag tusan redo för vintern! Ett snabbesök hos hästen blev det också.

På kvällskvisten var det personalmöte hemma hos mig o jag bakade en supergod sockerkaka. Efter det blev det ner o käka på punchkällaren med kollegorna vilket var supermys. Vilken kanonbra arbetsgrupp vi har.

Nu har jag precis betalat in pengar till tävlingsdatabasen så dem hinner fram i rätt tid. Det är ju tävling i botkyrka den 6 november o jag är supertaggad! :)

Ska nog bädda ut sängen o krypa till kojs nu så småningom. Grannarna stör sig tydligen på att jag bäddar ut min soffa? så får väl vara snäll idag o göra det innan elva men annars gör jag det nästan i trots senare för att vatusan ska man väl få ha en bäddsoffa utan att man ska klaga. Tanten till granne sjunger ju eller gråter/skriker från tidig morgon så då får jag fan bädda ut soffan :p

/E.Johansson

söndag 23 oktober 2011

Go morron!

Just nu ligger jag i sängen o njuter av att jag inte har så många måsten idag. Jag var hemma runt 3 inatt efter Alkoholintag hos grannen, Japp, jag drack igår. Typ 3 glas vin o jag blev sådär halvfull. Har Inte innan druckit på 3 månader så var sjukt lättpåverkad. Men kul var det. Innan så var jag Carre Malin, Linnea med flera på folkets hus o kika när duktiga contstrain spelade. Dem var lika bra som vanligt eller bättre än vanligt :). Sen kika vi på nått annat Trosaband samt Sarah gave it Up från Nyköping. Trevligt!

Hade stallet igår morse så har inte sovit mycket alls i helgen. Red iaf Binkie i ridhuset samt ut en sväng med Jossan o hennes Pilot. Det var mysigt o hästarna var superfina. Idag blir det att trava lite bommar i ridhuset. Ska försöka hoppträna i morgon. Vill inte sätta mig i bilen nu. Känner mig faktiskt lite lite bakis? Men det får bli på eftermiddan. Tjiiing
/E.Johansson

onsdag 19 oktober 2011

Lite uppdatering

Får skriva lite kortfattat vad som hänt sen sist. Jag har gått ner lite till i vikt. Jobbat massor o tävlat. :)

I söndags var det tävlingsdags. Första inomhus för säsongen. Bästa Annette följde med mig o var hästskötare. Stackarns Tess var febrig o stannade hemma. Åkte från stallet vid 7-tiden o var framme runt halv 9 perfekt för vi käkade först lite frukost o kollade in banan osv. Sen ut med hästen o rida fram en kort stund o hoppa fram några språng. Jag har lärt mig att hon gör finare språng ju färre man tar på framhoppningen o värma upp i kanske 10-15 min innan jag hoppar fram. Första klassen som var 95cm och hon blev 0a o fick rosett. Hon gick i korsgalopp nästan hela klassen men hon måste lära sig att lösa situationen och att det är jobbigare att hoppa i den. Men nöjd iaf med den klassen. Nästa klass var 1m o det blev en superkort framridning men några fler språng på framhoppningen. När det var min tur inne på banan så kändes hon superbra. Piggare än i första men inte för pigg. Hon var framåt o jag kunde hålla i henne lagom utan att behöva bromsa. Redan efter första hindret fick jag en superhärlig känsla. Avstånden låg jättebra o stampa av perfekt på nästan alla hinder. Kombinationen var det enda som jag tycker kan vara svårt ibland. Men jag tänkte hela tiden att jag får inte backa in i den utan rid fram hur jag än ligger. Dock river hon hindret in då språnget blev flackt när jag red fram. Men såå fin hon var i den klassen. Bytte själv galopp en gång och var så lyhörd o gick endast i kors en gång. Den här rundan var lätt den bästa 1m vi gjort och nog också bästa rundan nånsin. Hade så jävla bra känsla. :)

Det var helgen det. Denna vecka har jag jobbat sjukt mycket. I söndags jobba jag natten till måndag 22-7.30 sen jobb mån 12-17 sen halva natten 2.30-7.30 tisdag blev det jobb 12-16 sen 17-20 i gnesta o idag 12-17 o nu sitter jag på passet 18-22 :) i morgon o fredg är det endast ett pass per dag (kors i taket) lördag är det stalljour o spelning men söndag då ska iphone stängas av o jag ska försöka iaf o ta sovmorgon o bara mysa hela dagen :)

/E.Johansson

onsdag 12 oktober 2011

Effektiv dag

Började dagen med sovmorgon, hur skönt som helst! Sen blev det en mysig uteritt på hästen i det härliga höstvädret.

Väl hemma satte jag igång med bullbaket :D luktar bullar i hela trappuppgången nu. Mysfaktor. Mitt i all bak slocknade fläktlampan så vuxenpoäng till mig som bytte den o till och med hade en ny lampa hemma! Blev till att göra lite mat också. Gjorde min vanliga pasta o köttfärssås gratäng. Smidigt att ha hemma när man jobbar mycket. Bara att värma så har man en mättande o bra middag. Egentligen vill jag Inte äta kolhydrater men hade fullkornspasta i o när jag jobbar dubbla pass kanske det är vettigt.

Har förövrigt gått ner 8 kg sen v.34. Vill gå ner typ lika mycket till o det ska förhoppningsvis inte vara så svårt! :) det får ta sin tid. Skulle gärna spendera mera tid på gymmet men har verkligen Inte tiden till det, känns surt.. Bajsbajs
/E.Johansson

Finner inga ord!

Jag kom nyss hem från red hot chili peppers konserten! Den var sjukt jävla grym! Den ligger lätt på topp 3 hos mig. Anthony visade grym energi och Flea var lika grym som jag trodde! Anthonys son var sjukt söt o sprang runt brevid mig o Carro o busade. Han vinkade med mig när jag dansade som en galning. Haha. Hade lätt velat se dem i morgon också.. Min rygg är inte att räkna med längre. Hann knappt se klart förbandet innan det började göra ont. Menmen nu ska jag sova o drömma söta drömmar. God natt!

måndag 10 oktober 2011

Måndag morgon

Har inte uppdaterat på ett tag. Men men. Helgen bestod av chill hos mig med gött folk på fredagen. Lördan blev det att köp vinterdäck o reservdelar till bilen. Söndag hade jag o jossan jouren i stallet så upp tidigt. På em var det jobb som gällde o väl hemma blev det söndagsmiddag för mig själv. Helgen i kort alltså.

Jag kom nyss från tandläkaren där jag fick en visdomstand lagad. Tusan vad det ilade. Men gjorde det utan bedövning då bedövningssprutan gör ondare än borrningen :o trots säkert 100 tandläkarbesök är jag fortfarande lika rädd för dem..

O i morgon är det rhcp som gäller !! :D jag o Carro ska käka lite god mat innan det är konsertdags! Det kommer bli såååå bra :)

Juste i fredags ramla jag av hästen på jobbet och hjälmen?! gjorde hål i huvet på mig. Kände det först inte men när en brukare berättade att jag blödde efter jag hoppat upp på hästen igen o sen kommit in i stallet. Då började det kännas så har en stor bula och är öm i kroppen fortfarande.

onsdag 5 oktober 2011

God natt!

Upp tidigt i morgon så jag hinner byta om + duscha mellan stallen..

tisdag 4 oktober 2011

Ny vecka!

Igår fick jag äntligen nya fotinlägg till skorna. Sjukgymnasten trodde det skulle göra susen för mitt vänsterben som är så öm i muskeln. Ska pröva dem i ridtövlarna o skallskorna idag o se.

Jag passade på att ta sovmorgon idag då jag inte har hästen idag. Sov fram till 10, hur skönt som helst. Men när jag vaknade så fanns ingen el nån stans. Ringde hyresvärden o det berodde tydligen på ett bygge i närheten. Så jag passade på att ligga kvar i sängen. Men nu är den tillbaka o jag ska åka till jobbet strax. Tjing!

/E.Johansson

söndag 2 oktober 2011

Svensson Svensson

Sitter på jobbet och har 3,5 timmar kvar. Det här passet har gått väldigt fort hittils. Jag kollar just nu på Svensson Svensson s.1 Jag tröttnar då aldrig på mina svenska komedier. Nästa nattpass som är senare idag ska jag se till att ta med mig den andra säsongen.

När jag slutat idag ska jag passa på att städa lägenheten och hoppas på att tvättstugan är ledig så jag kan tvätta lite. Jag måste ha något att pyssla med så jag inte somnar för tidigt för då har jag så svårt att sova många timmar i sträck. Jag kanske passar på att laga matlåda också.

Jag har inatt kommit på hur jag ska kunna spara in lite pengar i månaden. Jag ska tvinga mig själv att ta kvitto för varje småköp i mataffären så jag ser hur mycke som är onödigt o då tror jag att jag tänker mig mycket mera för vad o när jag handlar. På måndag är det också totalstopp för mitt godisätande och småätande. Känner jag mig tvungen får jag ta nån skinkbit eller så. Knäckebröd får duga i värsta fall !
Nån gång ska jag bli lite nöjd med mig själv o det är hög tid nu. Ska försöka ta mig mer tid åt gymmet men när jag jobbar dubbla pass kommer jag omöjligt orka det då jag redan går upp 8 o lägger mig 23 så är jag helt slut då jag jobbar fysiskt hela tiden. Men om jag är klar med lägenheten tidigt imorgon så cyklar jag ut till stallet o pussar på hästen innan läggdags.

Btw. var jag ju dum o tvättade mitt headset till min iPhone förra veckan men idag var pappa gullig o köpte ett nytt o bättre till mig. Han nämnde även ännu en gång att han kan tänka sig köpa en ny säng till mig. Jag sover ju i bäddsoffan då min säng gör ont att sova i o min ömma rygg mår då inte så bra av soffan heller så en ny säng vore ju inte helt fel ;)
Veckans planer


/E.Johansson

lördag 1 oktober 2011

Bloggapp!

Har Hittat en bloggapp som jag tror kommer bli awesome. Lättare att uppdatera då jag inte behöver ha datorn igång! Tjing för en stund

/E.Johansson

Jag ska bli STENRIK!

Men jag vet inte hur ännu.. Har suttit och läst massa bloggar nu på natten o att leva som Isabel Adrian hade jag inte haft något emot alltså. Har en ganska bra affärside faktiskt men vet inte hur man bär sig åt eller ens skulle ha ett kapital till att genomföra det. haha.
Tänk om man bodde hemma och kunde lägga undan pengar varje månad.. tyvärr funkar inte jag och mina föräldrar ihop i för lång tid då jag o mamma är alldelens för lika varandra och när jag bott själv i över ett år nu så skulle det kännas jättebegränsat att bo hemma även om mitt konto skulle må bättre. Nä men om man skulle ta och bli rik då.. ska kämpa vidare på det nu, är ju som sagt på jobbet!

/E.Johansson