tisdag 26 februari 2013

Lycklig av solen

Man blir verkligen helt euforisk och lycklig av detta soliga väder som varit de två senaste dagarna. Jag är så glad över att ha ett jobb som ger mig möjlighet att vara ute i detta vackra väder. Jag har passat på att vara ute massor och både ridit och promenerat med hästarna.

Jag har försökt vara duktig med kosten IGEN. och lyckats 2 dagar hittills och hoppas det går bra i några till. På torsdag ska jag laga mina efterlängtade köttbullar med blomkålsmos. Det ska bli så jävla gott! Det är viktigt för mig att få äta rejäl och riktig mat till middag för gör jag inte det kommer suget sen på kvällen om jag inte är riktigt mätt.

Nä. Nu ska jag kolla vidare på Maria och Mindy, så jävla härliga brudar alltså!





måndag 25 februari 2013

Vecka nio

Shit pommes vad veckorna flyger förbi! Det är redan vecka nio och de flesta har eller har haft sitt sportlov. Det är bara en månad kvar tills påsk och min och Binkies första tävling för säsongen. Jag ser fram emot kommande vecka. Jag jobbar dubbelt de här tre första dagarna men ska se till att hålla igång Bink iaf. Idag så ska jag snart gå ner till stallet och promenera henne i minst 30 minuter och sen har jag lite tid mellan jobben i em så antingen blir det att longera eller så ska jag försöka hinna rida henne.

Kosten vill jag knappt tala om. Jag har varit urdålig hela helgen och tänker inte ens nämna vad jag klämt i mig. Nu till frulle blev nog inte världens bästa heller, yoghurt med musli, 2 smörgåsar och ett glas oboy men jag ska hålla mig på det tills typ kl. 20 ikväll och nu är jag proppmätt så det bådar lite gott iaf. Men ska ta med ett äpple till jobbet att slänga i mig runt lunchtid.

Nu måste jag sätta fart om jag ska hinna med allt jag tänkt göra innan jag börjar jobba idag.
Tjing!

söndag 24 februari 2013

Lugn helg

Jag har faktiskt inte gjort så mycket alls i helgen. Jag har känt mig sjukt trött och jätteseg, sen svettats om vart annat och ja, sjukt märkligt. Igår så hade jag stallet på morgonen och jag vaknade med en enorm energi och det var så jävla skönt. Det var längesen jag vaknade med den känslan. I och för sig så somnade jag innan klockan 22 i fredags så jag vaknade vid 6.30 innan ens klockan ringde, det var riktigt awesome! Efter stalltjänsten begav jag mig till Nyköping tillsammans med Elin och fyndade lite fina grejer.

När vi kom hem igen var det dags att ta in alla djuren igen och sen blev det till att klippa Bink då hon såg ut som ett skogstroll. Blev att raka hela henne + klippa manen. Hon ser nu nästan ut som en tävlingshäst igen. Det blev sjukt ont om tid då jag skulle träna för Jane sen kl 17 också. Då skulle även alla hinder varit framplockade och hästen framriden. Under tiden när jag förstod hur brottom jag skulle få så slår min mage bakut och det var riktigt jävla längesen som jag hade så pass ont. Jag tog en smörgås för att stilla den samt en alvedon forte det släppte för stunden men sen var det onda tillbaka på nolltid igen. Sprang ner till stallet och fixade klart Bink för träningen och hann precis plocka fram allt och rida fram henne. Men magjävlen blev inte bättre än. Så jag red hela träningen med det onda men är sjukt nöjd över träningen ändå.

Vi fick många fina ord av Jane. Hon tyckte Bink var finare nu än vad hon var i slutet av förra säsongen och det är goda ord då detta var första riktiga hoppträningen sen dess. Nu är det min mentala del som måste höjas. Binkie klarar höjderna utan problem nu är det jag som ska våga lita på avstånd till större hinder, våga ta mina snabba beslut och bli kvickare i landningarna inför nya hinder. Riktigt kul med så fin feedback. Vi har lite nya grejer att öva på och sen hoppas jag det hinns med mer träning i veckan!

Iaf tillbaka till magjäveln. Den släppte inte alls igår och jag kände mig varm o uräcklig. Det blev att stryka kvällens planer som jag sett fram emot och kurera mig i soffan. Jag somnade med duntäcke, dubbla fleecetröjor och jeans i soffan. Tror ni jag var mysig när jag vaknade två timmar senare? Blää, var sjöblöt av svett.

Idag vaknade jag iaf vid 7.30 pigg och ganska kry så jag gick ner till stallet och tog en promenad med bästa Bink i den superhärliga morgonsolen.




tisdag 19 februari 2013

Proppmätt

Sitter just nu i soffan med matkoma efter frukosten. Jag bestämde mig för en rejäl frulle så jag kan stå mig större delen av dagen. Till lunch/mellanmål blir det som vanligt lite kvarg med bär och sen en kiwi. Aja, frullen bestod av en stor tallrik fiberhavregrynsgröt med en klick lågkalorihallonsylt och ett stekt ägg, tot ca 250 kcal.

Jag klev upp vid 7 och slängde på mig ridkläderna för att sen gå ner och mocka o fixa foder medans Bink åt sin frukost. Sen blev det promenad fram o tillbaka till viadukten igen. 3km à 30 min. Kan tillägga att det var snöstorm och jag var nöjd som ändå gick. Dock har jag världens blåsor på fötterna för att jag går pw i jodpursh men vad gör man inte för djuren. Sen blev det ett pass i ridhuset. Hon var lite trött från igår men riktigt fin. I morgon blir det samma sak och på torsdag endast promenaden för konditionens skull.

Nu har jag en kvart kvar innan jag måste bege mig så jag ska göra i ordning lunchen nu och sen borsta tänderna. Tjing sålänge!

måndag 18 februari 2013

Bink gjorde min dag!

När jag kom hem imorse så blev det att äta en liten nätt frukost innan jag hade tänkt att sova men det började inte direkt som jag tänkt mig. De håller på att renovera ett badrum som ligger precis ovanför mitt sovrum. Dagen till ära skulle dem ta upp kaklet på golvet och det lät som om de skulle ta sig genom golvet och in till mig. Jag lyckas i alla fall somna en sväng. Vaknar en timma senare av ett tyvärr bekant ljud, det rann in vatten i garderoben från badrummet ovanpå. Tur att jag vaknade till och kunde rädda alla mina fina skor som stod under. Men det är ju pga läckan som de renoverar så förhoppningsvis slipper jag mera vatten nu. Men det blir att ja en hink på golvet veckan ut när de håller på att fixa där.

Jag passade sen på att fixa lite smått o gott som behövdes göras. Till sen lunch gjorde jag i ordning en tonfiskröra på kvarg som jag åt tillsammans med en sallad. Efteråt njöt jag av en bulle med en kopp te. Jag hade gott och väl råd med den bullen enl. Shape Up som räknar mina kalorier. Sjukt bra app btw. Jag har hela dagen lyssnat på musik och en hel del Eldkvarn. Man kan inte annat än längta till sommaren, gott sällskap, grön gräsmatta och lite god alkohol som avnjuts. Låt mars gå lika fort som februari nu!

Sen kom dagens bästa timme! Jag valde att gå med Binkie till viadukten fram och tillbaka som pw för mig och framskrittning för henne. Det är precis 3km fram och tillbaka. Sen ställde jag upp en mindre parallell oxer i ridhuset som jag tänkte rulla på och bara känna av Bink. Redan när jag plockade upp tyglarna kände jag att det var något speciellt. Hon var så sjukt lösgjord och eftergiven när jag började skritta och även samma känsla i traven. Jag tycker att det kan vara svårt att rida på rakt spår och hålla ihop henne då hon gärna blir obalanserad, för lång och smiter iväg men idag fanns inget av detta! Hon var helt fantastisk. Sen fattade jag galopp och där kom även tårarna. Hon var så jävla fin och långsidorna fantastiska och hon bara var där. Känslig för hjälperna, rund fin form, bra bakbensaktivitet och positiv! En stund tänkte jag ge mig där men några språng ville jag ta så jag rider an mot hindret och hon behåller samma runda form, samma galopp och bärighet utan att rusa mot hindret hela vägen. Hon brukar annars kunna bli lite het och dra men hon var suverän. Även efter hindret samlade hon sig snabbt och kom till ro. Jag hoppade kanske två gånger från samma håll på ca 70-80 cm sen höjde jag till typ 1m för att känna. Hon var samma fantastiska häst även där. En gång ville hon springa ifrån mig men då gjorde jag en halt utan att hon hetsade upp sig och kom igen. Hon fick hoppa 2 gånger från varje håll även här sen gav jag mig. När hon var så otroligt fin så fanns ingen anledning att ta fler språng! Jag är så sjukt nöjd med passet och hoppas att känslan håller i sig framöver. Jag tror den långa kravlösa framskrittningen var en av nycklarna till detta otroliga pass så i morgonbitti blir det upp och rida vid 7-tiden med samma pw till uppvärmning. Sen efter blir det en rejäl frukost för att orka hela dagen. Jobbar 10-15 sen 16.30-22 så lång dag väntar.

Bilden togs för några veckor sen. Det är pappa och min fina Bink!



söndag 17 februari 2013

Sista natten

Nu sitter jag på sista nattpasset av tre. Jag har faktiskt lite ont i skallen men det känns ändå helt okej. Det är fördelen med att jobba natt. Ska dricka massa vatten nu också då det är bra för både skallen samt att det här vattnet är gott jämfört med hemma.

Jag tog med mig frukt hemifrån som jag ska äta och gotta på nu inatt och även två bitar mörk choklad. Till det har jag laddat upp med en powerking sugarfree. Det kan vara skönt med en liten energikick såhär i början på passet. Jag gjorde även en knappt ½dl vaniljkräm att doppa frukten i. Såklart är den gjord på lättmjölk och mindre "pulver" än vad som stod på paketet.

I övrigt har kosten funkat bra idag och jag klarade mig även förbi ett jättesug på sött som slog till på förmiddagen men det var då jag passade på att äta nån slags frukost och sen hålla mig lite sysselsatt. När jag sen vaknade runt 18-tiden så gjorde jag direkt i ordning en kycklingwok som mättade fint och var riktigt gott. Jag som för något år sedan inte alls gillade wok älskar det idag. Jag äter det flera dagar i veckan och ofta med en klick sweetchilisås till. Gott och nyttigt och dessutom mycket kalorisnålt!

När jag slutar jobba i morgon så blir det att först mocka lite bajs och fixa till Bink sen ska jag direkt upp och in till mig och sova. Sen hoppas jag på att jag vaknar i tid så jag hinner rida mitt fina djur innan jag sen ska jobba igen klockan 18-22 men det borde jag lätt hinna med!

hejs sålänge!

Söndag

Jag kommer nog fortsätta att skriva rätt mycket om min kost då det är en bekräftelse och motor att fortsätta med vettig mat. Jag har just ätit en portion fiberhavregrynsgröt med lågkaloriäppelmos (sååå god!) sen åt jag en fibertunnbröds macka med Philadelphia, kalkon och massa sallad. Det är riktigt gott! Sen har jag druckit mycket mer vatten idag också. Jag har så sjukt äckligt vatten i kranen så det blir sällan att jag dricker vatten med det fungerar ganska bra med lite fun light i även om det kanske inte alltid är så vettigt men måste ju dricka vatten också.

För stunden ligger jag i soffan och kollar tv samtidigt som jag väntar på att min tvätt ska bli klar och även hinna torka. Jag ska ta in hästarna igen vid 14 och sen gå och sova direkt efter det så jag hoppas jag hinner med den mesta av tvätten innan dess.

Idag är det också första kvalet i bandyn och den börjar runt 13 så jag hinner iaf se lite av den. Jag o pappa är sjukt pepp på att gå och se finalen på friends arena som den går på i år. Såklart tar sig Bajen dit!

lördag 16 februari 2013

En sjukt jobbig sanning..

Jag har under längre tid mått ganska kasst och framför allt från att jag erkände för mig själv att jag faktiskt har en ätstörning. Tro det eller ej. Jag har länge funderat på om jag vågar erkänna det för någon mer än mig själv men jag tror det är det är ett bra sätt för att kunna jobba med den. Ni kanske tänker att den där tjockisen kan väl inte ha en ätstörning, jo ätstörning behöver inte vara anorexia eller bulimi. Jag hetsäter. så nu har jag det sagt. Under perioder när jag mår dåligt så hetsäter jag vad som en finns hemma. Det menas med att jag kanske först äter en stor middag och sen går jag lös på både det ena och det andra och jag känner inte ens vad saker och ting smakar bara det går att tugga på. Även om mitt huvud hela tiden vet att det är fel så fortsätter kroppen. Känslan av att det inte går att styra är hemsk. Jag kan ibland trycka i mig en stor chokladkaka, sen ett par bullar, två skålar med flingor, massa mackor, chips och allt inom kort kort tid. Detta inträffar oftast på kvällar när jag är ensam. Jag är alltid ensam när detta händer. Ibland är kan det vara nån dag i veckan och andra gånger flera dagar i rad. Efter detta mår jag såklart ännu sämre när jag ställer mig på vågen och ser skrämmande siffror. Dagarna som kommer tränar jag ofta mycket och äter lite för att snabbt bli av med dem kilona som läggs på. När jag är nere i rätt vikt igen så ger jag mig själv belöning oftast i form av något sött och sen är den onda cirkeln igång igen. Det värsta är att skulle jag inte ha fått hetsätningarna efter att jag varit duktig med kost och träning varje gång så hade jag nog redan nått min målvikt och att veta detta är inte enkelt. Jag kollar mig ofta i spegeln varje dag och gråter nästan jämt samtidigt. Jag ser en misslyckad äcklig tjej som jag verkligen inte vill tro är jag men tyvärr är det så.. Det är inte kul att veta. Jag vill bara vara nöjd med mig själv för att kunna vinna lite självförtroende och tycka om mig för den jag är och inte ständigt tänka på vad jag måste göra för att bli nöjd. Jag går från att vara jättemålmedveten och nöjd med tillvaron till att vara ett vrak som bara äter och äter.

Jag tror att allt började smått redan på gymnasiet men sen jag flyttade hemifrån har det blivit bara värre och värre. Jag känner mig inte tillräcklig hos mina närmaste och dem omkring mig ständigt lyckas bättre än vad jag gör. Jag är fast i ett träsk som jag inte tar mig upp ur. Jag har försökt kämpa för att inte känna så här och även för att inte bli sjukskriven igen pga allt jobb och allt annat runt omkring och jag tror därför hestätningarna blivit en slags räddning för att inte känna efter så mycket.

Ni kanske tänker att ni misstänkt något eller känner att ni varit med när jag hetsätit men det kan jag lova er att ni inte har. Visst kan jag äta för att det är gott när jag är med folk men det är inte samma sak. När jag går igång så finns inga gränser alls. Det finns inget stopp. När jag är med folk har jag alltid ett stopp och jag äter för att det smakar bra. Jag känner nästan ingen smak när jag hetsäter, bara jag har något i munnen att tugga på är jag för stunden nöjd.

I skrivande stund har jag motivationen att börja med ett sunt liv som jag gjort tusen gånger men jag tror lite extra på den här gången. När jag väl både för mig själv och er har erkänt hur det ligger till så blir det en större motor att jag faktiskt vill och ska lyckas. Det finns mer saker som ligger till grunden för allt det här men jag känner inte för att berätta mera utan nu vet ni det stora som jag länge hållit hemligt och det får räcka.

tisdag 12 februari 2013

Tisdag

Blev en tur även denna morgon! Idag blev det 4,3 km varav 3 km ren jogg. Det kändes nog faktiskt lite enklare idag måste jag säga. Helt sjukt att första km alltid är så jävla jobbig. De andra flyter på helt okej nu faktiskt. Syns även på tiderna att första är jobbigast. Haha! Får bli likadant i morgon med för på torsdag finns ingen tid till det alls. Sen vila igen på fredag för att köra gym på lördag morgon efter nattpasset om nu jag hinner få ett fungerande kort innan dess.

Den här dagen kommer bli helbra tror jag. Om 30 min beger jag mig mot jobbet där lite ridning står på schemat på fm sen är det pulkabacken på em. Jag slutar där vid 15 och sen börjar jag i Gnesta vid 17 ingen. Detta ska bli en bra dag!

Ska strax också slänga i mig en måltidsersättning. Som några av er kanske vet kräktes jag bara förut när jag åt dem efter min månadslånga period på dem men jag prövade igår och det fungerade faktiskt så ska köra en nu på morgonen idag med. Sen till lunch blir det min vanliga kvarg med bär. Till middag blir det något ordentligt för det bjuds det alltid på när jag jobbar i Gnesta. Det är duktiga kockar i det hushållet!

Om jag orkar och fortfarande känner för det ska jag berätta något som jag aldrig sagt till någon annan innan. Jag klarar helt enkelt inte av att säga det till någon då jag skäms något enormt över det men vi får se. Jag kanske kläcker ur mig det ikväll. Anledningen till att jag ev. gör det är inte för att söka nån form av uppmärksamhet eller tröst och tycka synd om mig själv för det skadar mig bara. Jag vill endast få det ur mig för att kanske kunna gå vidare och börja jobba med det.



måndag 11 februari 2013

Morgonens

Blev litegrann av löpningen iaf. Jobbigt med snön dock. Blir en måltidsersättning till frulle sen kvarg o bär till lunch o middag blir det något ordentligare som jag fryst in.

Vet inte hur ärlig jag vågar vara här då jag inte har en aning om vem som läser men denna natt o morgon har varit förjävlig. Bara bölat o mått allmänt skit. Usch alltså! Jag hoppas jag blir gladare när jag är snygg. När jag vågar tro på mig själv igen och tycka om mig för den jag är för det här går verkligen inte längre..





söndag 10 februari 2013

Faaaan!

Så jävla arg på mig själv! Det är fan inte okej! Jag är så jävla dålig! Vill bara sova nu så jag kan komma upp tidigt och göra vad som måste göras. Mår sjukt illa över vad jag gör med mig själv! Nu får det fan vara nog!